Po Velykų liko nepanaudotų margučių? Galima pasigaminti iš jų salotas su avokadais ir ridikėliais

Ar jau skaitėte?

Velykos neatsiejamos nuo kiaušinių dažymo ir namų puošybos įvairias raštais išdailintais margučiais. Dažnai po Velykų jų lieka visa pintinė, bet neskubėkite kiaušinių išmesti – geros savijautos mėnesį švenčiančio prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė dalijasi būdais, kaip išradingai panaudoti po Velykų likusius margučius. Tuo tarpu sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad pavasarines daržoves tiesiog būtina įtraukti į kasdienės mitybos racioną, o lietuviškas derlius yra ne tik sveikatai palankus, bet ir tvarus pasirinkimas. Be to, šviežioms salotoms puikiai tiks ir po Velykų likę kiaušiniai.

- Reklama -

Rekomenduoja mėgautis pirmuoju šviežių daržovių derliumi

Pavasarį norime gauti kuo daugiau vitaminų bei mineralų, todėl imame valgyti daugiau daržovių bei iš jų pagamintų salotų. Kaip teigia „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė, naujai užaugintas derlius – šviežesnis ir sveikatai palankesnis pasirinkimas. Valgydamas šviežias daržoves žmogus gaus visą puokštę vitaminų ir naudingų mineralinių medžiagų.

Kiaušinių salotos su avokadais ir ridikėliais.

Žinoma, svarbu atkreipti dėmesį į daržovių kokybę. „Reikėtų valgyti nesuglebusias ir neapvytusias daržoves, o prasidėjus vietiniam derliui rekomenduojama rinktis savo šalyje užaugintas daržoves, nes tai ne tik sveikatai, bet ir aplinkai palankesnis pasirinkimas. Šviežių arba apdorotų daržovių kasdien reikėtų suvalgyti bent 500 gramų. Šis kiekis būtinas tiek suaugusiems, tiek vaikams“, – primena dietologė.

Renkantis daržoves ekspertė pataria nepamiršti į mitybos racioną įtraukti kuo daugiau šviežių produktų ir atrasti ne tik maistines daržovių naudas, bet ir kuo įvairesnius jų skonius. „Aitraus, kartaus skonio daržovėse gausu antioksidantų – saponinų, susijusių su cholesterolio mažinimo efektu. Ridikėlių aitrumas priklauso ir nuo eterinių aliejų, o ryškią spalvą jiems suteikia fitochemikalai. Naudingi yra ne tik ridikėliai, bet ir jų lapai, kuriuos galima dėti į salotas ar žaliuosius kokteilius. Pavasaris įneša įvairovę į mūsų lėkštes, todėl kasdien naudinga valgyti kuo skirtingesnių daržovių“, – teigia dr. E. Gavelienė.

Taip pat skaitykite:  Nevarkite vyniodami balandėlius: aromatingą troškinį iš tų pačių ingredientų pietums pasiruošite greičiau ir nekainuos nė 2 eurų

Pataria, kaip panaudoti kiaušinių likučius

Prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė pastebi, jog maisto švaistymas vis dar išlieka opia šiuolaikinės visuomenės problema, o švenčių progomis pasigaminame daugiau maisto nei pajėgiame suvalgyti: „Net 8 iš 10 žmonių pripažįsta išmetantys maistą, o to išvengti gali padėti stropus patiekalų planavimas bei sumanus apsipirkimas. Susidarę reikiamų produktų sąrašą, iš parduotuvės grįšime tik su tomis prekėmis, kurias žinome, kur ir kada naudosime.“

Nuo Velykų likučius margučius kulinarijos technologė siūlo išradingai panaudoti dedant į šaltibarščius, salotas, įdarant kumpiu ar lašiša: „Kietai virti kiaušiniai yra puikus būdas salotoms suteikti tekstūros ir baltymų, be to, tai yra sveikatai palankus ingredientas į sumuštinius. Smulkiai supjaustytus kiaušinius sumaišykite su trintu avokadu bei garstyčiomis, įberkite druskos, pipirų, įlašinkite citrinos sulčių ir užtepkite ant skrudintos pilno grūdo duonos – tai bus skanus bei maistingas pusryčių patiekalas.“

- Reklama -

Sutaupyti padės planavimas

Norintiems po švenčių sutaupyti apsiperkant „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pataria iš anksto susiplanuoti pirkinių sąrašą, nešvaistyti maisto ir nepamiršti pasinaudoti „Mano Rimi“ lojalumo programos pasiūlymais, suteikiančiais asmeninius pasiūlymus, papildomas nuolaidas arba kaupimą nuo išleistos sumos: „Tik jums skirtus „Rimi“ pasiūlymus galima rasti keliose vietose: prisijungus prie savo paskyros adresu www.rimi.lt, taip pat „Rimi“ programėlėje telefone arba „Mano Rimi“ kortelių terminale parduotuvėse. Naudinga žinoti tai, kad terminale galima ne tik fizine lojalumo kortele, bet ir skenuoti QR kodą.“

„Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė siūlo panaudoti velykinių kiaušinių likučius ir pasigaminti gardžias kiaušinių salotas su avokadais ir ridikėliais, kurios patiks kiekvienam namiškiui.

Kiaušinių salotos su avokadais ir ridikėliais

Salotoms reikės:

  • 14 vnt, kietai virtų (gali būti ir spalvoti, likę nuo Velykų) kiaušinių;
  • 2 vnt. avokado;
  • 1 ryšulėlio ridikėlių;
  • 1 vnt. saliero stiebo;
  • Kelių šakelių krapų;
  • 1 šaukšto majonezo;
  • 1 šaukšto jogurto be priedų;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.
Taip pat skaitykite:  Purių mielinių blynų su džiovintomis uogomis receptas

Gaminimo eiga:

1. Kiaušinius ir avokadus nulupkite, supjaustykite kvadratėliais.

2. Ridikėlius supjaustykite griežinėliais.

3. Lapinio saliero kotą supjaustykite kuo smulkesniais kubeliais.

4. Viską sudėkite į dubenį, pabarstykite druska, pipirais, sumaišykite su natūraliu jogurtu ir majonezu.

5. Ant viršaus pabarstykite smulkiai pjaustytų krapų. Labai skanu su juoda, skrudinta duona.

Skanaus!

TOP naujienos

Raudonos nosies diena: šypsenos, gerumas ir bendruomeniškumo galia

Kovo 18-oji pažymima kaip Raudonos nosies diena, kasmet primenanti mums, kad gerumas ir šypsenos gali keisti pasaulį. Ši diena – ne tik proga juokauti...

Viena klaida, ir grybus galėsit išmesti – ko nedaryti ruošiant jų atsargas

Auštantis ruduo jau dovanoja gausų miško gėrybių derlių – grybų kepuraitės pamažu užkloja ne tik samanas giriose, bet ir parduotuvių lentynas, kur gyventojai grybauti...

Vakarų oro srautai Lietuvos link plukdys lietaus debesis ir vėsą

Šiandien bus nepastoviai debesuota. Vietomis trumpas lietus. Kai kur perkūnija. Vėjas vakarų, 9–14 m/s, vietomis gūsiai 15–18 m/s. Aukščiausia temperatūra 18–23 laipsniai šilumos. Liepos 15-os...

Renesansą išgyvenantys mikrožalumynai – ant savaitgalio pusryčių stalo (receptas)

Pavasarį prekybos centrų lankytojų žvilgsnius dažniau patraukia daigai bei želmenys – jie ne tik naudingi organizmui, bet ir estetiškai atrodo, todėl dažnai pagardina salotas....

Lapkričio 19-oji – Tarptautinė nerūkymo diena

Lapkričio 19-oji, ketvirtadienis, 47 savaitė. Saulė teka 7.57 val., leidžiasi 16.10 val. Dienos ilgumas 8.13 val. Mėnulis (jaunatis). Vardadieniai: Atas, Audronė, Dainotas, Matilda, Rimgaudė Datos: Tarptautinė tualetų diena Tarptautinė nerūkymo diena Jauno vyno šventė Pasaulinė filosofijos diena Šiandienos orai: Artimiausiomis dienomis aktyvus Atlanto ciklonas lems...

Norite, kad vaikas taptų programuotoju? Štai kaip jį galite paskatinti

Plačios karjeros perspektyvos, puikios darbo sąlygos, solidus atlyginimas – dėl šių ir daugybės kitų privalumų programuotojo profesija tapo itin patraukli bei geidžiama. Nors užaugę vaikai savo gyvenimo kelią rinksis patys, yra daugybė būdų, kaip...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS