Kur rajone galite paženklinti gyvūną ir kiek tai kainuoja

Ar jau skaitėte?

Gyventojai nuo šiol privalo paženklinti ir užregistruoti savo šunis, kates ir šeškus, kad šalyje mažėtų beglobių augintinių. Kur tai galima padaryti ir kiek kainuoja? Specialiai sukurtoje svetainėje pazenklinkmane.lt šunų, kačių ir šeškų šeimininkai gali lengvai sužinoti, kas šalia jų ženklina ir registruoja gyvūnus bei kiek tai kainuoja.

- Reklama -

Augintinių ženklinimo ir registravimo kainos skirtingose savivaldybėse svyruoja nuo 10 iki 40 Eur. Šias procedūras atlikti gali ne tik privatūs veterinarijos gydytojai, bet ir specialius mokymus baigę asmenys.

Microchip implant for cat by Veterinarian

Ženklinimas be registracijos Gyvūnų augintinių registre neturi prasmės, tad šios dvi procedūros visuomet atliekamos kartu, o jų kaina priklauso ir nuo vietovės, kurioje paslaugas teikia privatus veterinarijos gydytojas ar ženklintojas.

Pavyzdžiui, sostinėje jos siekia nuo 18 iki 30 eurų, Kaune – nuo 12 iki 40 eurų, o štai Panevėžyje tai galima padaryti už mažesnę 10-20 eurų sumą. Tikėtina, kad dėl padidėjusios konkurencijos – leidus ženklinti augintinius specialius mokymus baigusiems asmenims – šių nesudėtingų procedūrų kaina mažės.

Vienos mikroschemos kaina siekia nuo 1,88 iki 3,90 Eur ir priklauso nuo įsigyjamų mikroschemų kiekio, prie mikroschemos kainos prisideda ženklinimo ir duomenų teikimo paslaugos kaina. Prisijungimas prie Gyvūnų augintinių registro gyvūnų augintinių duomenims teikti yra nemokamas.

Savo augintini turite paženklinti iki ateinančių metų gegužės 1 d

Šunų, kačių ir šeškų šeimininkai, dar nepaženklinę savo augintinių, turi iki ateinančių metų gegužės 1 d. pasirūpinti, kad gyvūnai būtų paženklinti ir užregistruoti Gyvūnų augintinių registre, o jeigu augintinius perduoda (pvz., parduoda, dovanoja) kitiems savininkams – turi pasirūpinti atlikti šias procedūras iki gyvūnų perdavimo.

- Reklama -

Be to, socialiai remtiniems gyventojams šios išlaidos gali būti kompensuojamos.

Žemės ūkio ministerija parengė tvarką, pagal kurią asmenų, gaunančių socialinę pašalpą, laikomų kačių, šunų ir šeškų privalomo ženklinimo ir registravimo išlaidos bus kompensuojamos valstybės biudžeto lėšomis. Šis siūlymas šiuo metu derinamas su Vyriausybe ir įsigalios jai pritarus.

Taip pat skaitykite:  Kaip apsaugoti augintinius nuo apsinuodijimo ir sužalojimų švenčių laikotarpiu

Vienam gyventojui, gaunančiam socialinę pašalpą, galėtų būti kompensuojama ne daugiau kaip už trijų gyvūnų augintinių (šunų, kačių arba šeškų) ženklinimą.

Kompensacijos suma už vieno gyvūno paženklinimą ir registravimą negalėtų viršyti 15 eurų.

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas ragina pasirūpinti savo augintiniais – ženklinti bei registruoti juos, nes nedidelė vienkartinė investicija gali tapti viso augintinio gyvenimo saugumo garantu.

„Kasmet į prieglaudas patenka daugiau kaip 15 tūkst. šunų ir kačių, į namus grįžta tik nedidelė jų dalis. Nepaženklinti gyvūnai lieka perpildytose prieglaudose, kadangi neįmanoma nustatyti jų savininko“, – teigia ministras K. Navickas.

 

TOP naujienos

Ką išduoda po pasivaikščiojimo spaudžiant šaltukui atsiradę bėrimai ir niežulys? 

Pavasarį besiskleidžiantys žiedai alergiškiems žmonėms prilygsta košmarui, tačiau dalis jų negali atsipalaiduoti ir žiemą. Pavasarį alergiją įprastai sukelia žiedadulkės, šiuo atveju kaltininkas – šaltis...

Iš vakarų slenka šiltesnių orų banga

Lapkričio 25-os dieną daug kur truputį palis. Vėjas pietvakarių, pietų, 7–12 m/s, pajūryje gūsiai 15 m/s. Aukščiausia temperatūra 4–9 laipsniai šilumos. Lapkričio 26 d. šiaurės...

Horoskopas rugpjūčio 1 dienai

AVINASturite seną slaptą norą, gal šiandien kaip tik ta diena, kai jis gali būti įgyvendintas? Kantrybė ir atkaklumas kalną išjudina. Nesileiskite apgaunamas prekybos vietose. JAUTISGal...

Nuo mini laboratorijų iki specialių krosnių – kaip „Iki“ užtikrina produktų šviežumą?

Parduotuvių lentynose ir vitrinose esantys švieži vaisiai, daržovės, mėsa bei žuvis į jas nepatenka paprastai – produktai turi įveikti sudėtingą patikros sistemą. Jų šviežumą...

Padarykite paslaugą savo organizmui: kaip paruošti vieną populiarią mėsos rūšį, jog ši taptų sveikatai...

Vištiena yra labiausiai paplitusi mėsa pasaulyje: jos populiarumą lemia palyginti švelnus skonis, universalumas gaminant maistą ir pritaikomumas įvairių kultūrų virtuvėms. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pažymi, jog sveikatai palankiausias būdas valgyti šios rūšies mėsą...

Palangoje vyks Pasaulio Lietuvių Bendruomenės ir Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos lyderių suvažiavimas

Šią vasarą Palangoje į “Kurorto muziejų” rinksi Pasaulio Lietuvių Bendruomenės ir Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos lyderiai. Vakar su Palangos savivaldybės komanda buvo aptariamos būsimo suvažiavimo detalės. Renginio eigoje planuojama kuo plačiau susipažinti su vietine...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS