Pasinaudoję „Rimi“ nuolaidomis užsimarinuosite agurkų pigiau: gydytoja dietologė paaiškino naudą sveikatai

Ar jau skaitėte?

Populiarieji lietuviški agurkai tinka prie begalės patiekalų: vasarą šviežius pjaustome į šaltibarščius ir salotas, gardžiuojamės su medumi, o šviežiai paraugtus patiekiame prie kepsnių. Dabar metas raugintų ar marinuotų agurkų atsargų pasiruošti ir žiemai: juk be jų neapsieina nei balta mišrainė, nei užkandžiai su mėsa. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teikia pirmenybę rauginimui: natūralios fermentacijos metu tokiose daržovėse atsiranda probiotikų, kurie gerina žarnyno sveikatą. Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė pataria kokybiškų lietuviškų trumpavaisių agurkų įsigyti pigiau, su 54 proc. nuolaida – juos pasiraugsite per keletą minučių. 

- Reklama -

Probiotikų nauda – neginčijama

Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, rauginimo metu maistas įgauna papildomų maistinių savybių: „Jame atsiranda organinių rūgščių, kurios svarbios virškinimo procesui, taip pat ir probiotinių bakterijų, vadinamų gerosiomis bakterijomis. Virškinimo sistema yra vienas pagrindinių imunitetą formuojančių organų, be to, čia gyvenančios bakterijos gamina medžiagas, darančias įtaką kraujotakai, kepenų ir kitų organų bei sistemų veiklai, net mūsų emocijoms. Vartodami raugintus produktus rūpinamės savo virškinimo sistemos sveikata, nes juose esantys probiotikai gerina žarnyno sveikatą ir bendrą organizmo būklę. Rauginti produktai yra puikus pagrindinių maistinių medžiagų – skaidulų, mineralų šaltinis. Be to, raugintose daržovėse yra C ir B grupės vitaminų, geležies, cinko bei ląstelienos.“

Korėjietiškos agurkų salotos.

Gydytoja dietologė teigia, kad marinuojant papildomų medžiagų ar naudų agurkuose neatsiranda. „Kitaip tariant, marinuojant agurkus tiesiog pakeičiama jų struktūra ir skonis, suteikiama galimybė agurkus ilgiau išlaikyti, kai sezonas baigsis“, – sako dr. E. Gavelienė.

Ji priduria, kad jokiu būdu negalima valgyti namie ar pramoniniu būdu konservuotų produktų, kurių pakuotė pažeista, nesandari, išsipūtusi arba surūdijusi. Be to, svarbu atkreipti dėmesį į gaminio skonį. Jei juntamas nemalonus kartumas – konservai sugedę. Kai kuriais atvejais tai gali išduoti ir pasikeitusi konservų spalva bei sklindantis nemalonus kvapas.

Namie konservuotas daržoves laikykite šaltai

Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė pažymi, kad raugintos ir marinuotos daržovės yra puikus būdas išsaugoti sezoninį derliaus perteklių ir sutaupyti, tik svarbu jas laikyti ne aukštesnėje nei 6 laipsnių temperatūroje. Geriausia – šaldytuve. „Sezono įkarštyje trumpavaisiai lietuviški agurkai būna pigiausi, o iki liepos 22 d. galima pasinaudoti akcija ir jų įsigyti pigiau, su 54 proc. nuolaida: 1 kg kainuos tik 1,39 Eur, perkant su lojalumo kortele. Kiekviena šeima turi savo agurkų raugimo ar marinavimo receptą, bet jei trūksta laiko, visada galima nusipirkti ir atsargoms pasidėti marinuotų agurkų stiklainių – tikrai rasite, kam juos panaudoti. Tuo labiau, kad jų taip pat iki liepos 29 d.įsigysite pigiau: stiklainis (540 g / 330 g) marinuotų, pjaustytų agurkų „Rimi“ su 23 proc. nuolaida kainuos 2,45 Eur, perkant su lojalumo kortele.“

Ji informuoja, kad prekių įsigyti pigiau padės „Mano Rimi“ lojalumo programa, suteikianti asmeninius pasiūlymus arba papildomos nuolaidas. Visus sutaupyti padedančius „Rimi“ pasiūlymus galima rasti keliose vietose: prisijungus prie savo paskyros adresu www.rimi.lt, taip pat programėlėje telefone arba „Mano Rimi“ kortelių terminale parduotuvėse. 

- Reklama -

„Rimi“ siūlo pasigaminti korėjietiškų agurkų salotų – vos keli ingredientai, kelios minutės pasiruošimo ir skonis jus nustebins.

RECEPTAS

Korėjietiškos agurkų salotos

Patiekalui reikės: 

  • 500 g agurkų;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • 1 ryšulėlio laiškinių česnakų;
  • 1 vnt. šalotinio svogūno;
  • 1 šaukštelio tarkuotos imbiero šaknies;
  • 1 šaukštelio cukraus;
  • 1 šaukštelio šviesaus sojų padažo;
  • 2 šaukštų sezamų aliejaus;
  • 1 šaukšto vyno acto;
  • 5 šaukštų siračos padažo;
  • 2 šaukštų skrudintų sezamų sėklų.

Gaminimo eiga:

  1. Agurkus supjaustykite griežinėliais ir pabarstykite druska. Palaikykite 5–10 min.
  2. Supjaustykite svogūnus ir laiškinius česnakus.
  3. Sumaišykite visus padažo ingredientus.
  4. Nupilkite ant agurkų susidariusias sultis.
  5. Į agurkus supilkite padažą, sudėkite svogūnus ir laiškinį česnaką. Gerai išmaišykite.

Skanaus! 

TOP naujienos

Mityba pasninko metu: dietologo patarimai ir užburiantis šventinis receptas

Mėsos ir pieno produktų ribojimas – tai viena pagrindinių advento laikotarpio tradicijų, kurios iki šių dienų laikosi nemažai tikinčiųjų. Visgi, ekspertai perspėja, kad drastiškas...

Šviežumas be kompromisų: mėsos technologas patarė, kaip atskirti tikrai šviežią mėsą ir įvardijo svarbų „Iki“ pranašumą

Kokia yra puikių mėsainių, minkštutėlių šašlykų ir pasakiškai gardžių dešrelių paslaptis? Svarbiausias dalykas yra net ne receptas ar kepimo technika, bet mėsos kokybė, įsitikinęs ...

Horoskopai sausio 20 dienai

AVINASJūsų sveikata šiandien gali būti nekokia. Jei norite kuo greičiau atgauti jėgas ir pasitikėjimą savimi, visų pirma turite nustoti jaudintis. Visa kam turėkite kantrybės...

Horoskopai lapkričio 17 dienai

AVINASAr nebijote susikompromituoti? Dabar jau pakankamai aišku, kad vienas žinomas asmuo ketina pasitraukti iš bendrai dirbamo darbo ir palikti jus vieną painioje situacijoje. JAUTISPrieš kurį...

VERT nustatė UAB „Palangos šilumos tinklai“ šilumos bazinę kainą

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) nustatė UAB „Palangos šilumos tinklai“ šilumos bazinę kainą 3 metų reguliavimo periodui. 2023 m. birželio mėnesio projekcinė šilumos bazinė kaina sudaro 8,73 ct/kWh (be PVM), UAB „Palangos šilumos tinklai“ šilumos...

Mitybos ekspertas: retai susimąstome, kad maistas veikia ne tik mūsų skonio receptorius, bet ir...

Lapkričio 8-oji − Europos sveikos mitybos diena. Šią dieną verta susimąstyti apie produktus, kuriuos vartojame kasdien, ir jų poveikį mūsų organizmui. Tai, ką valgome kiekvieną dieną, veikia mūsų sveikatą, kūno svorį ir netgi nuotaiką....

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS