Kokios naudos Palangai suteiktų moksleivių idėjos?

Ar jau skaitėte?

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VILNIUS TECH) Architektūros fakulteto bendruomenė organizavo kūrybinį projektą „Netobulas Modernizmas“, kuriame dalyvavo mokiniai iš įvairių Lietuvos regionų. Projekte moksleiviai pristatė savo kūrybiškas idėjas, kaip būtų galima atgaivinti ir modernizuoti XX a. architektūros objektus. Viena iš šių idėjų – Palangos pradinės mokyklos observatorija.

- Reklama -

Palangiškių idėja: Observatorija pradinėje mokykloje

Palangos senosios gimnazijos moksleivė Donata Kontrimaitė pasiūlė unikalią idėją pritaikyti Palangos pradinės mokyklos pastatą observatorijai. Šis pastatas, pastatytas 1985 metais ir suprojektuotas architektų Gintauto Likšos bei Irenos Likšienės, pasižymi išskirtine architektūrine stilistika ir Klaipėdos laivų gamykloje pagamintu kupolu.

Palangos.info koliažas.

Nauda Palangai

  1. Edukacinė vertė: Observatorija suteiktų galimybę moksleiviams ir miesto gyventojams gilinti savo žinias astronomijos srityje. Čia galėtų vykti pamokos, ekskursijos ir edukaciniai užsiėmimai, skatinantys domėjimąsi mokslu ir technologijomis.

  2. Turizmo skatinimas: Unikali observatorija galėtų pritraukti daugiau turistų į Palangą. Šis objektas būtų ne tik edukacinis, bet ir turistinis traukos centras, kuris praturtintų miesto lankytinų vietų sąrašą.

  3. Kultūrinės veiklos plėtra: Observatorijoje galėtų būti rengiami įvairūs renginiai, parodos ir susitikimai su mokslininkais. Tai suteiktų galimybę plėsti miesto kultūrinį gyvenimą ir pritraukti daugiau lankytojų.

  4. Mokinių užimtumo didinimas: Įsteigus astronomijos būrelį, mokiniai turėtų galimybę aktyviai dalyvauti papildomo ugdymo veiklose, kurios skatintų jų kūrybiškumą ir mokslinį smalsumą.

    - Reklama -
  5. Mokslo populiarinimas: Observatorija taptų vieta, kurioje būtų populiarinamas mokslas, skatinamas susidomėjimas astronomija ir kosmoso tyrimais. Tai būtų naudinga tiek mokiniams, tiek visiems miesto gyventojams.

Projekto „Netobulas Modernizmas“ tikslai

Projekto „Netobulas Modernizmas“ tikslas buvo skatinti moksleivius kritiškai vertinti ir kūrybiškai pažvelgti į juos supančią aplinką bei XX a. architektūros paveldą. Mokiniams buvo pavesta atrasti savo gyvenamojoje aplinkoje modernistinius statinius, papasakoti jų istoriją, išreikšti savo nuomonę ir pateikti idėjas, kaip šiuos pastatus būtų galima atgaivinti.

Projektas atskleidė, kad Lietuvos mokiniai yra kupini kūrybiškumo ir drąsos svajoti apie geresnę ateitį. Donatos Kontrimaitės idėja įkurti observatoriją Palangoje – puikus pavyzdys, kaip jaunimo iniciatyvos gali suteikti naudos miestui ir jo gyventojams. Ši idėja ne tik skatintų mokslinį ir kultūrinį gyvenimą, bet ir praturtintų miesto turizmo sektorių.

Palangos.info


➡  Pasidalinkite su draugais.


➡  Reklamos galimybės portale


 ➡ Nuomojami apartamentai Palangoje

TOP naujienos

Palangiškiai triumfavo Europos jaunių bokso čempionate

2024 metų Europos jaunių bokso čempionatas vyko Bosnijos ir Hercegovinos sostinėje Sarajave, kur Lietuvą atstovavo Palangos sporto centro ir Lietuvos jaunių bokso rinktinės nariai...

Ypatingas desertas Vilniaus 700-ojo jubiliejaus proga – lyg nuo Radvilų karališko puotos stalo

Šakių rajone esančioje Zyplių dvaro virtuvėje gimsta išskirtiniai patiekalai, kurių receptūros ištakos siekia šimtmečius. Įkvėpimo semiantis iš Vilniui svarbios didikų giminės, kuchmistras Artūras Rakauskas...

Be aukciono galima pirkti iš valstybės žemės ūkio paskirties žemės plotus

Nuo 2020-01-01 Seimas pakeitė Žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo įstatymo 4 straipsnį ir šio straipsnio 2 dalies 3 punkte nustatė, kad privačių žemės sklypų...

Horoskopai birželio 3 dienai

AVINASKonflikto išvengsite tik laikydamas liežuvį už dantų. Kažkieno nekompetencija badyte bado akis, bet kritika čia nieko nepadės. Turėkite prieš akis galutinį tikslą ir nesileiskite...

Nuo sausio 1 d. antibiotikai kompensuojami 100 proc.

Antibiotikai esantys B sąraše, kuriame esantys vaistiniai preparatai buvo kompensuojami tik vaikams ir socialiai remtiniems asmenims kompensuojant 50 procentų bazinės (valstybės kompensuojamosios) kainos, perkeliami į A sąrašą ir nuo 2024 m. sausio 1 d....

Dietologė įvardijo priežastis, kodėl net ir pavalgius kartais kamuoja alkio jausmas

Per karantiną daugiausia laiko leidžiant namuose įprantame nuolat užkandžiauti, nors alkio ir nejaučiame. Vis dėlto artėjant pavasariui dažniau susirūpiname savo sveikata, tad daugiau dėmesio pradedame kreipti ir į tai, ką dedame į burną. Vilma...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS