Nors vegetariška ar veganiška mityba palankiai vertinama tiek dėl naudos sveikatai, tiek dėl draugiškumo aplinkai, daliai žmonių į racioną įtraukti daugiau augalinių patiekalų vis dar atrodo per daug sudėtinga ar net brangu. Vis dėlto, jau ne vienerius metus taip besimaitinanti tinklaraštininkė Simona Cymbaliukaitė tikina, kad vegetariški patiekalai yra tokie pat skanūs ir tikrai neištuština piniginės. Pasitelkdama prekybos tinklo „Rimi“ linijos „Basic“ produktus, ji dalijasi itin paprastu makaronų salotų receptu.
Simonos Cymbaliukaitės makaronų salotų receptas
Makaronų salotoms reikės (2 porcijoms):
- 160 g „Rimi Basic“ sausų makaronų
- 150 g „Rimi Basic“ konservuotų kukurūzų
- 5-6 „Rimi Basic“ marinuotų pievagrybių
- 2 morkų
- 3 v. š. bet kokio aliejaus kepimui + 3 v. š.alyvuogių aliejaus
- Poros riekelių „Rimi Basic“ sūrio
Gaminimas:
1. Makaronus išvirkite pagal pakuotės instrukciją.
2. Morkas supjaustykite griežinėliais ir kepkite su aliejumi kepimui apie 30-40 min 180 laipsnių orkaitėje.
3. Pievagrybius, sūrį supjaustykite ir tuomet sumaišykite visus ingredientus kartu, kai morkos ir makaronai jau bus paruošti.
Patiekalas itin tinka kitos dienos pietums, nes ir atšalusios šios salotos yra labai skanios.