Palangos kultūros ir meno nauji projektai praturtins miestą

Kovo 14 d. Palanga pasitiko kultūros ir meno entuziastus su svarbiu įvykiu – čia įvyko 2024 m. Palangos kultūros bei meno projektų atrankos konkursas, kuris kasmet suburia miesto kūrėjus ir meno mėgėjus vienoje vietoje, siekiant atrinkti ir remti pačias perspektyviausias iniciatyvas.

- Reklama -

Šių metų konkurse dalyvavo 23 kultūros bei meno projektų paraiškos, iš kurių atrinkti 13 projektų sulaukė Palangos miesto savivaldybės dalinio finansavimo. Šis skaičius liudija augančią kultūros ir meno sričių plėtrą mieste, suteikiant galimybę įvairioms idėjoms išgirsti ir išvysti dienos šviesą.

Paveikslo dailinikas Zbigniew Kopania.

Remiantis Palangos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2024 m. kovo 22 d. įsakymu Nr. A1-319, svarbiausi kriterijai projektų atrankoje buvo inovatyvumas, įtraukiamumas ir kultūrinės įvairovės skatinimas. Projekto teikėjai buvo raginami pateikti paraiškas, atitinkančias metinio veiklos plano bei Kultūros programos prioritetus.

Finansavimas skirtas įvairiapusiams projektams – nuo tradicinės kultūros paveldo įveiklinimo iki šiuolaikinių meno formų, tokių kaip 3D parodos ar tarptautiniai konkursai, pristatymo. 

Visi projektai, kuriems 2024 m. Palangos kultūros ir meno projektų atrankoje buvo skirtas finansavimas:

  1. „Palangos kultūros sureikšminimas prasmingu multikultūriniu projektu“ – Dainos asociacija „Savo malonumui“ (5000 Eur)
  2. „Palangos architektūros kolekcija: architektas Albinas Čepys“ – Lietuvos architektų sąjunga (5000 Eur)
  3. „Tarptautinis jaunųjų atlikėjų konkursas „Baltic talent league-Palanga“ – VšĮ „Ars festa“ (4500 Eur)
  4. „3D formato parodos, skirtos M. K. Čiurlionio metams paminėti“ – MB „Vėjo rožė“ (3600 Eur)
  5. „30-asis jubiliejinis tarptautinis akordeono festivalis Palanga 2024“ – Lietuvos akordeonistų asociacija (3200 Eur)
  6. „Palangos kultūros paveldo įveiklinimas aktualiu spektakliu“ – Palangos krašto etnoklubas „Mėguva“ (2500 Eur)
  7. „Leidinys ir parodų ciklas „Grįžtu į ateitį“ – VšĮ „JoKuosa“ (2500 Eur)
  8. „Tarptautinė paroda-edukacija „Skriskit balti balandžiai“, skirta grafų Tiškevičių 200-ioms Palangos valdų įsigijimo metinėms ir Klaipėdos aukštaskraidžių balandžių veislės augintojų klubo 10-mečiui paminėti“ – Palangos balandininkų klubas (2500 Eur)
  9. „Pasaulio kinas parke 2004“ – VšĮ „Mažoji fiesta“ (2100 Eur)
  10. „Dokumentinio filmo „Po Audros“ gamyba“ – VšĮ „Ketvirta versija“ (1500 Eur)
  11. „Istorijos langai: lauko paroda, skirta paminėti 200-ąsias metines, grafams Tiškevičiams įsigijus Palangą“ – Lietuvos nacionalinis dailės muziejus (1000 Eur)
  12. „Laiko paliesti“ – VšĮ Palangos kūrybinė grupė „Mostas“ (800 Eur)
  13. „Prancūzijos nacionalinės šventės renginys“ – Klubas „Pontas“ (800 Eur)

Šių projektų įgyvendinimas neabejotinai prisidės prie Palangos kultūrinio gyvenimo įvairovės, skatins bendruomenės dalyvavimą ir padidins miesto patrauklumą tiek vietos gyventojams, tiek miesto svečiams.

Finansavimą gavę projektai apima platų spektrą kultūros ir meno sričių – nuo etnokultūros ir paveldo, iki šiuolaikinės dailės ir technologijų, atspindintys Palangos miesto savivaldybės siekį remti įvairiapusišką kultūrinę veiklą.

- Reklama -

Galutiniai projektų įgyvendinimo rezultatai bus pristatyti viešai, o tai leis plačiajai visuomenei išvysti kūrybinių idėjų įvairovę ir kokybę. Tai ne tik skatina kultūrinį dialogą tarp įvairių meno šakų atstovų ir miesto gyventojų, bet ir stiprina Palangos pozicijas kaip kultūros ir meno centras regione.

Palangos miesto savivaldybė įsipareigoja ir toliau remti kultūros ir meno projektus, skatinti kūrybinę veiklą bei prisidėti prie kultūrinės įvairovės plėtros mieste, tuo pačiu metu skatinant bendruomenės įsitraukimą ir kultūrinio gyvenimo augimą.

Palangos.info 

 

TOP naujienos

Spalio derliaus kalendorius: 5 netikėti receptai iš gėrybių, kuriomis mėgautis dabar – pats laikas

Spalis – tai mėnuo, kai stalai lūžta nuo sezoninių vaisių ir daržovių, praturtinančių kasdienį racioną intensyviais bei maloniais skoniais. Žinant, kokių gėrybių derlius šį...

Kalėdoms pinigų galima išleisti ir mažiau

Lapkritį prekybos centruose prasideda kalėdinių dekoracijų paieška – niūriausią metų mėnesį daugelis nori pasipuošti namus. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ produktų vadovės Lauros Ūdrės, nors...

Susirgus geriate sultinį? Dietologė įvardijo, kam jo vartoti nerekomenduojama

Sultinys įprastai gaminamas vandenyje verdant kaulus, mėsą ar daržoves. Jis gali būti valgomas vienas, tačiau dažnai yra pilamas į troškinius ar padažus. Sultinys ne...

Seimas priėmė Motorinių transporto priemonių registracijos mokesčio įstatymą

Seimas priėmė Motorinių transporto priemonių registracijos mokesčio įstatymą (projektas Nr. XIIIP-4132(2), reglamentuodamas motorinių transporto priemonių apmokestinimo transporto priemonių registracijos mokesčiu nuo kitų metų vidurio...

ORAI: Dieną daug kur nedideli krituliai, rūkas, plikledis, galima silpna lijundra

Antradienio naktį daug kur krituliai. Vietomis rūkas, lijundra, plikledis. Vėjas besikeičiančios krypties, 3–8 m/s, rytiniuose rajonuose iki 11 m/s. Žemiausia temperatūra nuo minus 3 iki plius 2 °C. Dieną daug kur nedideli krituliai. Vietomis...

Kviečiame klausytis kalėdinio meto lietuviškų dainų

Prasidėjus Adventui (o senoviškai sakant – Leliumų laikotarpiui) ir artėjant Kalėdoms, Etninės kultūros globos taryba kaip ir kasmet kviečia visus klausytis šio meto lietuviškų senųjų dainų, pristatydama atnaujintą Advento ir Kalėdų folkloro bei postfolkloro...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS

Exit mobile version