Palanga kitą savaitgalį kviečia pasinerti į tris dienas truksiančias gintarines linksmybes

Palangoje neilgai trukus pažirs gintaro lietus – iki tradiciniu tapusio renginio “Gintarinis savaitgalis” liko mažiau nei dvi savaitės. Organizatoriai žada – gegužės 10-12 dienomis didžiausiame šalies kurorte turės ką veikti visi – ir vyresnio amžiaus pramogautojai, ir mažieji smalsuoliai. Tris dienas nestigs įvairių linksmybių viešosiose miesto erdvėse, pajūryje, gintarinės staigmenos svečius pasitiks ir Palangos viešbučiuose, kavinėse bei restoranuose.

- Reklama -

Turiningas savaitgalis

Maloniai šildant pavasarinei saulei kartu su šeima ar bičiuliais praleisti savaitgalį pajūryje – kas gali būti smagiau? Juo labiau kad Gintarinio savaitgalio organizatoriai žada ne tik vadinamojo Lietuvos aukso lietų ir Bangpačio rankų, bet ir gausybę kitokių „gintarinių“ pramogų, renginių bei galimybę laimėti įvairių prizų.

Iš viso bus pažerta 50 kg gintaro, tad jo užteks tiek Palangoje pramogaujantiems, tiek namuose likusiems bičiuliams.

Gegužės 10-12 dienomis Gintarinis savaitgalis pramogautojus į Palangą sukvies jau 16-tą kartą. Palangiškiams ir kurorto svečiams tai – puiki galimybė turiningai praleisti laisvalaikį su šeimos nariais ar bičiuliais, kartu ir gera proga edukacinių užsiėmimų metu sužinoti apie pajūrio gintaro medicinines, gydomąsias ir ezoterines savybes, gintaro naudojimą buityje, medicinoje, puošyboje, kulinarijoje, apdirbimo amatą, juvelyriką, prisiminti senąsias lietuvių legendas.

Gintarinio savaitgalio metu ypatingas dėmesys bus skiriamas vadinamojo Lietuvos aukso sveikatinimo savybėms ir tokias paslaugas teikiančių meistrų pristatymui.

Gintaro kiemas

Tad nuobodžiauti Palangoje tikrai nebus kada. Jau kitą penktadienį aikštėje ties Kurhauzu įsikurs ir visą savaitgalį šurmuliuos Gintaro kiemas. Čia, be kitų įdomybių, smalsuolių lauks Gintarinių rekordų ekspozicija – bus eksponuojamas didžiausius Lietuvoje Gintarinis margutis, įspūdingo dydžio Gintarinė stinta, ilgiausias gintaro vėrinys, išskirtinė gintaro suknelė ir kt.

Šeštadienį, gegužės 11 d., Palangos gintaro muziejus pristatys savo jubiliejinę parodą bei organizuos dvi edukacines programas – „Nuo gintaringo miško iki įvairiaspalvės mozaikos“ ir „Gintaro savybės“. Specialią etnografinę programą apie gintariautojus – „Gintariautojų vėjai“ – pristatys folkloro ansamblis „Mėguva“.

- Reklama -

Beje, į programas „Nuo gintaringo miško iki įvairiaspalvės mozaikos“ bei „Gintaro savybės“ Palangos gintaro muziejus pakvies sekmadienį, gegužės 12 d. Čia taip pat veiks ir Palangos gintaro muziejaus 60 metų jubiliejaus paroda.

„Gintarinė“ nuotaika

Šeštadienį po vidurdienio kurorto svečių laukia dar daugiau linksmybių, o prasidės jos 13 val. Jūratės ir Kastyčio skvere vyksiančiame šventės atidarymo renginyje. Pramogautojų dėmesį neabejotinai patrauks įspūdingo dydžio papuošalas – pažymint grafų Tiškevičių 200-ąsias Palangos valdų įsigijimo metines, čia bus veriami 200 metrų ilgio gintariniai karoliai.

Netrukus „gintarinė“ nuotaika paskis po visą Palangą – miesto gatvėse ir aikštėse veikiančioje Gintaro ir amatų mugėje bus pristatomi krašto ir užsienio gintaro meistrai, tautiniai amatai ir kulinarinio paveldo pateikėjai. Veiks ir „Gintaro meistarnė“, kurioje gintaro apdirbimo meistrai demonstruos ir mokys norinčius perprasti gintaro apdirbimo amato subtilybes. Taip pat bus pristatomas „Lino kelias“, gyvai amatus demonstruos keramikos, vario juvelyrikos meistrai. Veiks Baltijos pakrantėje surinkto gintaro ekspozicija.

Jūratės ir Kastyčio skveras taps savotiškais legendiniais Jūratės Gintaro namais, kuriame vyks šventiniai koncertai: 15 val. koncertuos Gintarė Karaliūnaitė, 17 val. – Gintė ir Lukas, o 19 val. naują programą „Kur suteka Saulės“ pristatys Saulius Petreikis su grupe.

Jei oro sąlygos leis, Palangos dangų papuoš ir šventės draugų iš Birštono karšto oro balionų šventės oro balionai.

Pajūryje – smagios varžytuvės

Smalsuolių dėmesio neabejotinai sulauks ir šeštadienio popietę, 14 val., nuo J. Basanavičiaus gatvės pradžios link jūros pajudėsianti įspūdinga karieta – pasikinkęs ristūnus, jūrų dievas Bangpatys pramogautojų labiausiai pamėgta alėja patrauks paplūdimio link. Kam pasiseks, jau tuomet bus galimybė pajusti lengvą gintarinio lietaus dvelksmą.

Didžiausios atrakcijos prasidės Bangpačiui atvykus prie jūros – kaip ir kasmet, paplūdimyje ties jūros tiltu įvyks Lietuvos gintaro rinkimo čempionatas, šiemet – jau 11-asis. Šio atraktyvaus renginio metu gintaro rinkėjai per nustatytą laiką turės surinkti kuo daugiau specialiai kiekvienam čempionato dalyviui įrengtoje zonoje išbarstytų smulkių gintaro gabalėlių. Jie bus paberti imituojant jūros pakrantę – sumaišyti su dumbliais ir kitomis jūros išmetamomis gamtinėmis gėrybėmis.

Mėgstantys puoštis taip pat galės pasivaržyti su kitais Gintarinio savaitgalio svečiais –16 val. bus renkamas gražiausiu gintaro papuošalu ar aksesuaru pasidabinęs šventės dalyvis.

Gintaro lietus

Ilgai lauktas gintaro lietus paplūdimyje pažirs 16.30 val. Vadinamąjį Lietuvos auksą pajūryje žarstys pats Bangpatys. Iš viso bus pažerta ne mažiau kaip 50 kilogramų kilogramų gintaro, tad vadinamojo Lietuvos aukso pakaks ne tik į Palangą suvažiavusiems pramogautojams, bet ir lauktuvėms namuose pasilikusiems bičiuliams.

Meilės deivės Mildos diena

Gintarinio savaitgalio organizatoriai primena, jog gegužės 13-oji – meilės deivės Mildos diena, kai žydint sodams norisi sakyti tik meilės žodžius, prisiliesti prie amžinojo meilės šaltinio kartu su žmonėmis, kuriuos myli, kurių lauki.

Deivės Jūratės ir žvejo Kastyčio meilės istorija ir yra priežastis, kodėl Baltijos bangos į krantą išmeta Jūratės ašaras ir jos gintaro pilies gabaliukus – gintarą. Tad pramogų turtintas Gintarinis savaitgalis pakvies visus mylinčius ir mylimus prisiminti ir meilės deivės Mildos dieną.

TOP naujienos

Laiku žemės mokestį sumokėjo pusė milijono žemės savininkų

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad beveik 511 tūkst. žemės savininkų laiku sumokėjo apie 31,7 mln. eurų žemės mokesčio: 499 tūkst. gyventojų (25,5 mln....

ORAI: Nors kalendorinis ruduo, bet šiluma nemažėja

Šiandien lietaus nenumatoma. Vėjas silpnas. Aukščiausia temperatūra 23–28 laipsniai šilumos. Antradienį nelis. Naktį vietomis rūkas. Vėjas naktį silpnas, dieną pietryčių, 4–9 m/s. Temperatūra naktį 11–16,...

Gegužės 2-oji: vardadieniai, astrologija, dienos INFO

Gegužės 2-oji – Pasaulinė tuno diena. Gegužės antroji, ketvirtadienis – 122-oji metų diena (ketvirtoji 18-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 242 dienos. Savo vardadienius...

Rododendrų priežiūra ir dažniausiai pasitaikančios jų auginimo klaidos

Įvairiausių rūšių bei kultivarų (veislių) rododendrų galima įsigyti botanikos soduose, medelynuose ar bet kurioje dekoratyviniais augalais prekiaujančioje parduotuvėje. Jų – beje, patraukliomis, žemomis kainomis...

Horoskopai kovo 21 dienia

AVINASDėl senos draugystės šiandien turite būti pasiruošęs aukotis. Bandysite ieškoti slaptų ryšių tarp dalykų, iš pažiūros niekaip nesusijusių. Galite sulaukti malonios staigmenos. Autorius Ilja Laurs audioknyga „EFEKTYVUS LAIKO VALDYMAS (Alma Master seminaras)“ » Pasiklausykite 10 min....

Kovo 18-oji, ketvirtadienis, Raudonos nosies diena

Kovo 18-oji, ketvirtadienis, 12 savaitė. Saulė teka 6.26 val., leidžiasi 18.29 val. Dienos ilgumas 12.03 val. Mėnulis (jaunatis). Vardadieniai: Anzelmas, Eimutė, Eimutis, Kirilas, Sibilė, Einė, Einora, Einartas. Datos: Raudonos nosies diena Raudonos nosies dieną žmonės, pasipuošę raudonomis klounų nosimis, eina linksminti...
Exit mobile version