Kombučia, arba arbatos grybas, kaip ji vadinama Lietuvoje, yra acto bacilos ir mielių grybelio simbiozė. XX a. arbatos grybas pas mus atkeliavo per Užbaikalę tiesiai iš Kinijos. Kasdieniame gyvenime ir liaudies medicinoje Lietuvoje ir šalyse pradininkėse (Kinijoje, Japonijoje, Indijoje) nenaudojamas grybas, o jo užpilas. Japonijoje geišos gėrė kombučos užpilą norėdamos numesti svorio, plaukams gargaliuoti, senatvinėms dėmėms ir net odos karpoms šalinti. Indijoje arbatinio grybo užpilas buvo naudojamas dažams ant audinių fiksuoti. Kinijoje ir Lietuvoje jis taip pat geriamas kaip gaivinantis ir troškulį malšinantis gėrimas. Kombučia taip pat gerai gydo, nes joje yra daug vaistinių komponentų (alkaloidų, vitaminų, fermentų, glikozidų, aromatinių medžiagų, taip pat cukraus, acto rūgšties ir alkoholio).
- Reklama -
Nauda
- stiprina imuninę sistemą
- pasižymi antibakteriniu ir antivirusiniu poveikiu
- padeda gydyti rinitą, gerklės skausmą ir bakterines desinfekcijas.
- ramina
- atstatomasis
- mažina protinį nuovargį
- atstato skrandžio florą po stiprių vaistų vartojimo
Kontraindikacijos
Dėl didelio cukraus kiekio arbatinis grybas gali būti nenaudingas žmonėms, sergantiems grybelinėmis ligomis, nutukimu, diabetu.
CBD aliejus yra vienas iš daugelio vaistažolių produktų, kurie gali padėti pagerinti savijautą ir gydyti įvairias ligas. Tačiau prieš pradėdami naudoti bet kokius vaistažolių produktus, rekomenduojama pasikonsultuoti su gydytoju.