Kitąmet Palangoje atsiras per 40 naujų vietų elektriniams automobiliams įkrauti

Praėjusios darbo savaitės pabaigoje pasirašyta Palangai itin svarbi sutartis, – savo socialinių tinklų profilyje rašė Palangos savivaldybės meras Šarūnas Vaitkus.

- Reklama -

Palanga sako dar didesnį „taip“ elektromobiliams!

Kaip žinia, Palangoje buvo įdiegtos ir kovą pradėjo veikti į kurortą įvažiuojančių automobilių srautų stebėjimo kameros. Štai ką pamatėme: nuo kovo iki lapkričio 16 dienos į Palangą įvažiavo nei daug, nei mažai – 2 mln. 338,3 tūkst. transporto priemonių, iš jų vasaros mėnesiais, t.y. nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 31 d., – 1 mln. 26,6 tūkst.

Iliustracinė nuotrauka iš socialinių tinklų.

Skaičiai tikrai įspūdingi. Neturime galimybių tiksliai išskirti, kiek šiame milžiniškame atvažiuojančių mašinų sraute sudarė elektromobiliai, tačiau nekyla abejonių, kad su kiekvienais metais tokio transporto Lietuvoje, vadinasi, ir Palangoje tik daugės. Todėl ne tik analizuojame skaičius, bet ir labai aktyviai sprendžiame.

Palanga ir toliau vysto žaliojo kurorto, arba parko prie jūros, idėją ir žengia išskirtinai didelį žingsnį pritraukti į pajūrį netaršų transportą ir sudaryti kuo geresnę bei kuo labiau draugišką infrastruktūrą tokiems automobiliams pakrauti.

Praėjusios darbo savaitės pabaigoje pasirašyta Palangai itin svarbi sutartis.

- Reklama -

Biudžetinė įstaiga Palangos miesto rinkliavų centras buvo paskelbusi viešą konkursą dėl elektrinių automobilių pakrovimo stotelių įrengimo ir jų eksploatavimo patikėjimo teise valdomose automobilių stovėjimo aikštelėse Palangoje, Taikos g. 2 ir Ronžės g. 5A.

Šio konkurso laimėtoja UAB „Ignitis“ ir Palangos miesto rinkliavų centras praėjusią savaitę pasirašė minėtų aikštelių dalių nuomos sutartį, bendrovė įsipareigojo Palangoje įrengti ne mažiau 24 naujų elektromobilių įkrovimo vietų.

Automobilių stovėjimo aikštelėje Taikos g. 2 UAB „Ignitis“ įsipareigojo įrengti ne mažiau 8 automobilių pakrovimo stotelių po dvi didelės galios įkrovimo bei 2 stoteles po dvi labai didelės galios įkrovimo prieigas. Tad šioje aikštelėje iš viso atsiras 20 elektromobilių įkrovimo vietų.

Aikštelėje Ronžės g. 5A įsipareigota įrengti ne mažiau 2 stotelių po dvi didelės galios įkrovimo prieigas. Tad čia bus dar 4 vietos įkrauti elektromobilius.

Visos minėtos stotelės abiejose aikštelės turės būti įrengtos iki ateinančių metų liepos 1 dienos.

Šiuo metu mūsų kurorte veikia penkios Palangos savivaldybės inicijuotos viešosios elektromobilių įkrovimo prieigos, tad ateinančią vasarą jų padaugės penkis kartus.

Ir tai dar ne viskas – statytojai, kurie įgyvendino naujosios Palangos autobusų stoties ir prekybos centro prie jo projektą, aktyviai tęsia savo sumanymą imtis teritorijos prie autobusų stoties sutvarkymo antrojo etapo.

Kretingos gatvėje, teritorijoje tarp degalinės ir autobusų stoties, jau netrukus prasidės dar vieno prekybos centro, kuriame po vienu stogu koncentruosis skirtingos drabužių, avalynės ir namų apyvokos prekių parduotuvės, statybos. Palangoje atsiras ne dar viena maistu prekiaujanti parduotuvė, o visiškai naujos koncepcijos prekybos centras.

Visa reikiama projektinė ir techninė dokumentacija jau sutvarkyta iki Kalėdų planuojama gauti leidimą statyboms.

Planuojama, jog naujasis prekybos centras duris atvers ateinančių metų antrojoje pusėje. Greta jo, Palangos savivaldybės siūlymu, bus įrengta ir apie 15 naujų elektromobilių įkrovimo vietų.

Tad ateinančių metų pabaigoje Palangoje jau turėsime daugiau kaip 40 naujų vietų netaršiems automobiliams įkrauti.

TOP naujienos

ORAI: Šiandien vietomis truputį palis, aukščiausia temperatūra 9–14 laipsnių šilumos

Šiandien vietomis truputį palis. Vėjas pietvakarių, pietų, 5–10 m/s, pajūryje iki 13 m/s. Aukščiausia temperatūra 9–14 laipsnių šilumos. Trečiadienio naktį vietomis, dieną daug kur palis....

Cukrus: ar būtina jį pašalinti iš savo mitybos?

Neseniai paskelbti mokslinio tyrimo rezultatai parodė, kad asmenys, gėrę daugiau cukrumi saldintų gėrimų – gaiviųjų gėrimų, vaisvandenių, sirupų, sulčių, saldintų karštų gėrimų, pieniškų cukrumi...

Gruodžio 5 dienos horoskopas

AVINASŠiuo metu turite ir jėgų, ir ambicijų pakankamai, kad įveiktumėte jums iškilusias kliūtis. Šitaip kovingai nusiteikus barjerai paprastai įveikiami iš pirmo įsibėgėjimo. Jei norite...

Kaip sustiprinti imunitetą prasidedant šaltajam sezonui?

Vis žemesnė temperatūra lauke, rudens darganos ir čiaudintys praeiviai verčia susirūpinti organizmo imunitetu. Subalansuota mityba yra svarbi sveikos gyvensenos dalis, o keli paprasti, supermaistu...

Kaip atpažinti širdies nepakankamumą ir prailginti kokybiško gyvenimo trukmę?

Širdies nepakankamumas – klinikinis sindromas, kai pakinta vieno svarbiausių žmogaus organų struktūra ir sutrinka jo funkcija. Tokiais atvejais pablogėja širdies raumens gebėjimas atsipalaiduoti arba susitraukti – prisipildyti krauju arba išstumti jį iš širdies. Šiaulių...

Juozas Ruolia svarbūs patarimai sergantiems onkologinėmis ligomis

Koronavirusui, pavadintam COVID-19, sparčiai plintant, pasaulio mokslininkai skubiai ieško veiksmingos vakcinos, padėsiančios suvaldyti naujojo viruso protrūkį. Kol jos nėra, taip pat ir vaistų, greta rekomenduojamų prevencinių asmens higienos ir kitų apsisaugojimo priemonių, pabrėžiama organizmo...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS

Exit mobile version