Ką privaloma turėti ruošiantis žygiui?

Tie, kas yra jau žygiavę, žino, kad tai yra puikus nuotykis, tačiau jam būtina prieš tai pasiruošti. Ypač tai yra svarbu tiems, kurie dar nei karto nėra žygiavę, bet ruošiasi pirmajam savo žygiui. Labai svarbu turėti svarbiausius daiktus, kurių gali prireikti žygio metu. Tiesa, svarbu ir neapsikrauti daiktais, kad vėliau nebūtų sunku juos visus gabentis. 

- Reklama -

Kuprinė, drabužiai ir avalynė

Tai yra pirmi trys elementai, kurie yra ypatingai svarbūs žygio metu. Žygiai pėsčiomis gali sukelti nemažai iššūkių, todėl svarbu, kad šie jūsų turimi daiktai būtų atsparūs viskam! Net jeigu nėra pranašaujamas lietus žygio metu, geriau rinktis tokią kuprinę, kuri būtų atspari drėgmei – galbūt netikėtai jus užklups lietus arba teks bristi per kokį nors vandens telkinį. Jeigu jūs turite tinkamą kuprinę žygiui, tačiau ji nėra apsaugota nuo drėgmės – galite įsigyti specialią kuprinės apsaugą. Taip pat labai svarbu, kad jūsų svarbiausi daiktai – telefonas, piniginė, dokumentai ir pan. būtų įdėti į sandarų ir neperšlampamą maišelį. Na, o jeigu yra žadami karšti orai, rinkitės tokią kuprinę, kuri turėtų papildomą tinklelį nugaroje (jis sugeria prakaitą ir papūtus vėjui neleidžia jums persišaldyti). 

Renkantis kuprinę reikėtų atsižvelgti į tai, kad ji būtų talpi, tačiau nesunki. Daiktai turi būti kuo mažesni, kad neužimtų daug vietos. Taip pat tokius daiktus, kaip miegmaišis dėkite į kuprinės apačią, nes juos naudosite tik žygio dienos pabaigoje. Dažniausiai naudojamus daiktus tokius, kaip: saulės akiniai, nuo saulės kremas, žemėlapis ir pan., laikykite ant kuprinės viršaus arba mažesniuose skyreliuose. 

Drabužiams galioja labai panaši taisyklė, kaip ir kuprinei – visada turėkite drabužių, kurie būtų atsparūs drėgmei (tai gali būti striukė ar apsiaustas, kuris ne tik jūs šildys, bet ir neleis prasiskverbti drėgmei). Na, o jeigu žada karštus orus, tuomet pasiimkite kelis marškinėlius trumpomis rankovėmis. Svarbiausia neprisikrauti nereikalingų drabužių, nes tai bus tik papildomas svoris!

Avalynė turi būti patogi, išbandyta ir pranešiota. Žinoma, geriausia rinktis tokius batus, kurie yra skirti būtent žygiams. Jeigu jūsų žygis bus per akmeningą ar miškingą vietovę, batų padas turi būti kietesnis. Geriausia avalynė – aukštesniais aulais, nes jie apsaugo čiurnas nuo galimo patempimo. Rinkitės ir specialias kojines, kurios apsaugo kojas nuo perkaitimo, peršalimo ir nutrynimų. 

Maistas ir skysčiai

Kadangi žygio metu yra išeikvojama labai daug energijos, svarbu pasirūpinti tinkamu maistu, kuris galėtų tą energiją sugrąžinti. Riebus maistas labai ilgai yra virškinamas, todėl organizmą tik apsunkins. Tarp „didžiųjų“ maistų geriausia rinktis užkandžius tokius, kaip: riešutai, džiovinti vaisiai, batonėliai. Rekomenduojama rinktis kuo sveikesni maistą, kuris suteiks energijos, tačiau jūsų ir neapsunkins. 

- Reklama -

Jeigu žygiuojant vyrauja karšti orai, privalote per vieną valandą išgerti apie 0,5 – 1 litrą nesaldaus gėrimo (žinoma, geriausias yra vanduo), nes prakaituodami netenkama labai daug drėgmės. Taip pat galite pasirūpinti elektrolito tabletėmis. 

Vaistinėlė ir žemėlapis

Visų vaistų susidėti nereikia, tačiau pirmosios pagalbos reikmenis svarbu turėti žygio metu. Rekomenduojama vaistinėlėje turėti pleistrų (įvairaus dydžio), elastinio binto bei medikamentų, kurie yra nuo skausmo.

Nors ir dauguma naudojasi mobiliaisiais telefonais, žygio metu gali nutikti atvejų, kad nebus ryšio arba jūsų įrenginys išsikraus, todėl tam svarbu turėti popierinį žemėlapį, kuriame būtų aiškiai nurodyta jūsų tikslas ir sustojimo stotelės. Geriausia, kad jis būtų įlaminuotas ir esant lietui (arba drėgmei) nesušlaptų.

TOP naujienos

Horoskopai rugsėjo 3 dienai

AVINASNustokite taip agresyviai ar įžūliai elgtis. Šiandien apskritai netinkamas laikas rizikuoti ar daryti bent kiek žymesnius pakeitimus gyvenime. Jei manote, kad jau galite judėti...

ORAI: Šiandien daug kur pasnigs, bus plikledis, galima silpna lijundra

Šiandien daug kur, daugiausia Pietryčių Lietuvoje, pasnigs, vyraus nedidelis sniegas. Kai kur plikledis, galima silpna lijundra. Vėjas rytų, šiaurės rytų, 4–9 m/s. Temperatūra nuo...

Dietologė rekomenduoja: kokius užkandžius rinktis iškylai su vaikais?

Šiltomis vasaros dienomis nesinori būti namuose, tad vos pasitaikius galimybei daugelis lietuvių su vaikais skuba į iškylas gamtoje. Tačiau ruošiantis į pikniką svarbu ne...

Palangoje jūra ošia akordeono garsais

Palangoje jūra ošia akordeono garsais. XXVIII tarptautinis akordeono muzikos festivalis PALANGA 2022 Ar girdėjote kaip tyliai dainuoja vėjų šiurenamos kopų smilgos? Kaip viena kitą gaudydamos...

Balandžio 19-oji, pirmadienis

Balandžio 19-oji, pirmadienis, 17 savaitė. Saulė teka 6.07 val., leidžiasi 20.30 val. Dienos ilgumas 14.23 val. Mėnulis (jaunatis). Nauja audioknyga: „301 patarimas geram darbuotojui ir blogam”. Autoriai: Mantas Tvarijonavičius, Sakalas Uždavinys. »Pasiklausykite 35 min. nemokamai! Vardadieniai: Aistė, Eirimas, Elfegas,...

ORAI: Šiandien daugelyje rajonų trumpi krituliai, daugiausia lietus

Šiandien daugelyje rajonų trumpi krituliai, daugiausia lietus. Vėjas pietvakarių, vakarų, pereinantis į šiaurės vakarų, 6–11 m/s. Temperatūra 3–8 laipsniai šilumos. Antradienį daug kur krituliai, vyraus sniegas. Vėjas šiaurės vakarų, vakarų, dieną kai kur gūsiai 15–18...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS

Exit mobile version