Vestuvių planuotoja L. Vagonė dalinasi svarbiausiais šventės aspektais: „Geram vakarėliui reikia trijų dalykų“

Ar jau skaitėte?

Jau kone du dešimtmečius renginių organizavimo sferoje besisukanti Laura Vagonė drąsiai gali būti vadinama viena žinomiausių ir geidžiamiausių vestuvių planuotojų Lietuvoje. Moteris pasakoja, jog kasmet keičiasi ne tik švenčių tendencijos, bet ir biudžetai, tačiau net ir skiriant įspūdingas pinigų sumas, perkrauti programos tikrai nereikia, todėl išskiria tris pagrindinius aspektus, į kuriuos svarbu atkreipti dėmesį, planuojant reikšmingiausias gyvenimo šventes.

- Reklama -

Kaip ir kiekvieną sekmadienį, taip ir šį, „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovus žadins laida „Gyvenimas versle“, kurioje kaskart uždangas į nematomą savo veiklų pasaulį praskleidžia šalyje puikiai žinomi prekiniai ženklai. Nors žodyne žodis „verslas“ apibūdinamas kaip veikla, suteikianti pirkėjams prekes ir paslaugas, tačiau iš tikrųjų už to slypi kur kas daugiau. Už kiekvienos sėkmingos verslo istorijos yra žmonės, nuolatiniai sprendimai ir iššūkiai, su kuriais tenka susidurti vystant savo mylimą veiklą.

Laura Vagonė. Nuotrauka Tomo Petrovskio, tomasfoto.lt

Šio sekmadienio laidos herojė Laura Vagonė vestuvių planavimo ir renginių organizavimo verslą vysto jau 18 metų. Talentinga moteris ne tik kas kart profesionaliai surengia unikalias bei abejingų nepaliekančias vestuves, bet ir randa išeitis net iš sudėtingiausių situacijų ar kuriozų, kurių, neslepia, pasitaiko kone per kiekvieną šventę.

„Buvo atvejis, kai svečiai vakarienės metu į telefonus gavo pranešimus, apie artėjančią audrą, tačiau pati tikrindama sinoptikų programėles, tokios nemačiau. Svečiai pavakarieniavo, praėjo kalbos, pirmas šokis ir per grupės pirmą išėjimą jau matau, kaip ant Galvės ežero kaupiasi tamsūs debesys. Bet galvojau, kad praeis, tačiau įėjau į Užutrakio rūmus penkioms minutėms, atbėga muzikantas, sako galvoti planą B. Išėjau į lauką – vėjas didžiausias, palapinė linguoja, 4 tūkst. užstato verti šviestuvai siūbuoja. Skubiai nešam viską į vidų, bet viduj švęsti neleidžia, jaunoji ašaroja, tikra katastrofa. Galiausiai sutariau, kad leistų mums švęsti rūsyje, ten padarėme klubą ir buvo toks vakarėlis, kur išeidami sakė, jog tai vestuvės, kurias tikrai atsimins“, – istorija dalinsis Laura.

Taip pat skaitykite:  Patarė kaip smulkiajam verslui reaguoti į vėl pakilusias palūkanas: planuoti, derėtis ir nepanikuoti

Išbandymų būna ir ruošiantis šventei. Dažnai Laurai tenka susidoroti su jaunavedžių stresu prieš vestuves bei suvaldyti jų lūkesčius, kuriant programą. Moteris įsitikinusi, kad vestuvės nėra festivalis su bilietais, todėl reikia jausti, kur padėti tašką. Laura dalindama patarimus atskleidžia, jog retai sklinda kalbos, kaip per vestuves atlikėjas nusidainavo, bet visi pamena, ar buvo skanus maistas, todėl pataria investuoti į jį.

„Gerai šventai tikrai nereikia visko, ką gali pasiūlyti Lietuvos vestuvių rinka. Mano akimis, geram vakarėliui reikia trijų dalykų: kad žmonės būtų pavalgę, kad turėtų ką išgerti ir kad nešaltų, o visa kita yra tik detalės, duodančios pridėtinės vertės“, – laidoje pasakos pašnekovė.

- Reklama -

Prakalbus apie kasmet kintančias vestuvių tendencijas, Laura atvirauja, kad per visą jos beveik du dešimtmečius skaičiuojantį veiklos laikotarpį renginių industrija kardinaliai pasikeitė. Pasikeitė ir šventėms skiriami biudžetai, tačiau išaugus skiriamų pinigų sumoms, išaugo ir jaunavedžių poreikiai, tik neretai prabanga yra suprantama skirtingai, o ją atspindi tikrai ne auksu ar deimantais nukloti stalai.

Laura Vagonė. Nuotrauka Tomo Petrovskio, tomasfoto.lt

„Biudžetų būna visokių, bet esu dariusi vestuvių, kurių biudžetas siekė milijoną. Prabangos dalykai nešviečia, nežiburiuoja ir neblizga. Jeigu pasikvieti „Grammy“ statulėlėmis apdovanotus atlikėjus, bet jie nėra pagrindinis šventės muzikantas – tai yra prabanga, jeigu pasikvieti visą orkestrą – taip pat. Ta prabanga dažniausiai nebūna matoma socialinių tinklų nuotraukose, kaip esame įpratę ten matyti“, – laidoje tvirtins vestuvių organizatorė.

„Gyvenimas versle“ – jau antrą sezoną skaičiuojanti laida, kurioje vedėja Dovilė Urbanaitė pristatys ir atskleis šalyje veikiančių įdomiausių, populiariausių bei netikėčiausių verslų istorijas. Lietuva koja kojon žengia su pasauliniais inovacijų pokyčiais ir savo šalyje turi būrį kūrybingų, sumanių ir savo sritį išmanančių verslininkų, kurie suburdami profesionalias komandas gali didžiuotis atradę raktą į verslo sėkmę. Apie visą tai – kiekvieną sekmadienį, 10:30 val., tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Auksė Šapelytė

 

Taip pat skaitykite:  „Iki“ atnaujina lojalumo programą: už apsipirkimus dalins prizus ir skelbs iššūkius

TOP naujienos

Infraraudonųjų spindulių šildytuvai – kas tai ir kaip išsirinkti tinkamiausią?

Nuolat besikeičiantys Lietuvos orai jau seniai nieko nebestebina – tai tapo neatsiejama mūsų kasdienybės dalimi. Ne išimtis ir atėjusi vasara – ilgus vakarus vis...

Vienas išsiugdytas įprotis jus gali padaryti laimingesniais

Ekspertai patvirtina, kad vien pasidaliję kukliu turtu su kitu ar gerai išsimiegoję galite šypsotis daugiau nei turtingiausias pasaulio žmogus. Psichoterapeutė-psichologė Genovaitė Petronienė ir vienos...

Mažėja visuomeninės elektros energijos kainos viršutinės ribos buitiniams vartotojams

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT), reaguodama į pokyčius didmeninėje energijos rinkoje, prognozuojamą mažesnę elektros energijos rinkos kainą, 2023 m. II pusmečiui nustatė mažesnes visuomeninės...

Laikome karantino egzaminą: praktiniai patarimai verslui, kaip komunikuoti

Bene sunkiausias apribojimas, įvestas šalyje aną savaitę, buvo išlaikyti žmogiškąjį ryšį kelių metrų atstumu. (O dar sako, kad lietuviai – šalti žmonės.) Tačiau stiprus...

Lapkričio 6-oji. Pyragų diena.

Lapkričio 6-oji, penktadienis, 45 savaitė. Saulė teka 7.32 val., leidžiasi 16.32 val. Dienos ilgumas 9.00 val. Mėnulis (pilnatis) leidžiasi 13.19 val., teka 20.18 val. Vardadieniai: Ašmantas, Leonardas, Lynartė, Melanijus, Vygaudė. Datos: Pyragų diena. TV3 iniciatyva lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama Pyragų diena....

Gudrybės, kaip sutirštinti sriubą net ir nenaudojant miltų – pavyks visuomet

Tirštos, aromatingos ir kupinos rudeniškų gėrybių sriubos – tai patiekalai, kurie ypač džiugina orams atvėsus. Visgi kartais, nepaisant patikrinto recepto ir net laikantis jo žingsnis po žingsnio, sriuba gali pavykti per skysta. Dažniausiai tuomet...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS